وزرای اقتصادی دولت باید تصمیم بگیرند

پرشین خودرو: وزرای اقتصادی دولت باید تصمیم بگیرند که چگونه می خواهند مشکل نقدینگی صنعت خودرو را حل کنند.

یک مقام مسئول در انجمن خودروسازان ایران، در گفت و گو با خبرنگار پرشین خودرو، با بیان این مطلب و با اشاره به ادامه بهانه جویی ها در پرداخت تسهیلات مصوب به خودروسازان اظهار داشت: بر اساس مصوبه دولت باید 7 هزار میلیارد تومان به قطعه سازان اختصاص یابد که با گذشت بیش از 8 ماه از اعلام پرداخت این تسهیلات تاکنون ریالی از آن به این صنعت پرداخت نشده است.

داوود میرخانی رشتی افزود: مشابه این شرایط در دولت آقای احمدی نژاد نیز اتفاق افتاد؛ آن زمان هم به دلیل سرکوب مالی و ضرر و زیان خودروسازان با امضاء معاون اول رئیس جمهور مقرر شد تا تسهیلات مالی به خودروسازان پرداخت شود و این فشار نقدینگی با پرداخت تسهیلات بانکی حل شود و امروز نیز شبیه به همان موقعیت تکرار شده است و کماکان خودروسازان سرکوب مالی می شوند.

 

داود میرخانی رشتی




حجم زیادی از نقدینگی از شرکتهای خودروساز خارج شد / خودروسازان همچنان سرکوب مالی می شوند

وی ادامه داد: متاسفانه حجم زیادی از نقدینگی به دلیل سرکوب مالی از شرکت های خودروسازی خارج شده است و با وجود اینکه دولت مطابق قانون برنامه پنجم و ششم توسعه باید ضرر و زیان خودروسازان را پوشش دهد ولیکن طبق قانون عمل نمی کنند و اهتمامی نیز به پرداخت به این رقم ندارد.

 

خط تولید خودرو



به گفته میرخانی رشتی، هنگامی که نقدینگی از شرکت های خودروساز خارج می شود تبعا این صنعت دچار مشکلات عدیده ای می شود و قطعه سازان نیز هم به دلیل دچار مشکل جدی مالی شدند.

مشاور انجمن خودروسازان با طرح این پرسش که اگر قطعه سازان دچار مشکل نقدینگی هستند پس از کجا قطعات مورد نیاز خودروسازان را تامین می کنند؟ تصریح کرد: مشخص است که تا زمانی که پولی داده نشود خرید و تامین مواد اولیه نیز برای قطعه سازان ممکن نیست تا قطعه ای تولید کنند بنابراین اینکه عنوان میکنند 20 هزار میلیارد تومان از خودروسازان طلبکارند که 8 هزار میلیارد تومان آن سررسید شده است واقعیتی است که در صورتی که پولی به آنها پرداخت نشود امکان ادامه فعالیت نخواهند داشت. از این رو همان گونه که مشکلات فعلی به خودروساز لطمه وارد می کند به قطعه ساز نیز آسیب می زند.

دولت عامل زیان خودروسازان است

میرخانی در ادامه با توجه به پیشنهاد تزریق نقدینگی از صندوق توسعه ملی به خودروسازان به خبرنگار پرشین خودرو گفت: وزرای اقتصادی باید تصمیم بگیرند که چگونه می خواهند این مشکل راحل کنند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: مشکلی که خود دولت با قیمت گذاری دستوری و زیر قیمت تمام شده برای خودروسازان ایجاد کرده است موجب شده علاوه بر زیان بالای سال گذشته، در 6 ماه اول امسال نیز حدود 4 هزار میلیارد تومان زیان به خودروسازان وارد کند؛ مگر می توان با این اوضاع خودروساز تولید کند و ضرر کند، بعد هم به خودروساز گفته شود که خودت برو مشکلاتت راحل کن؛ مگر این مساله شدنی است.

کد خبر 118161

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha