پرشین خودرو: خیابان های کشور ما سیاه و سفید است و کمتر خودرو رنگی در جاده های کشور دیده می شود.
به گزارش «پرشین خودرو»، بر خلاف دیگر نقاط جهان که ظاهر، رنگ و شکل نقش تعیین کننده ای در تولید خودرو دارد به نظر می رسد خودروسازان ما چندان به این امر بها نداده و ترجیح می دهند خودروهای تولیدیشان در دو طیف رنگی سیاه و سفید باشد.
شکل و رنگ اجزای خودروها در ایران نیز موکد این موضوع است. حتی اگر خودرو شما قرمز، سبز و یا هر رنگ دیگری باشد رنگ آیینه بغل ها، سپر، دستگیره ها، زه و ... باز هم مشکی است. در دیگر نقاط جهان خودروسازان برای جلب نظر مشتری حداقل رنگ آیینه بغل ها، سپر و دستگیره ها را هم رنگ خودرو درمی آورند تا خودرو تولیدیشان ظاهر شیک و قشنگ تری داشته باشد، اما در ایران سال هاست که مردم به دیدن رنگ سیاه در خودروشان عادت کرده اند.
اما نکته اینجاست که خودروسازان داخلی سیاه و سفید خودروها در کشور را سلیقه مردم می دانند و معتقدند که این مردم هستند که رنگ خودرو را تعیین می کنند نه آنها.
یک کارشناس خودرو در این باره به خبرنگار ما گفت: سه عامل تعمیرات، سلیقه مردم و محدودیت بازارتعیین کننده اصلی رنگ خودرو در کشور هستند.
امیرحسین شفتی اظهار داشت: در سال های گذشته سیاه رنگ اول بازار بود و اکثر مردم به دنبال خودرو در طیف رنگی سیاه بودند، اما طی یکی دو سال اخیر سلیقه مردم تغییر کرده و رنگ سفید در بورس قرار گرفته است. بنابراین خودروساز مجبور است با توجه به سلیقه و تقاضای مشتری خودرو تولید کرده و روانه بازار کند.
وی درباره دلیل تغییر سلیقه مردم گفت: تغییر شرایط آب و هوایی کشور و افزایش گرمای هوا طی یکی دو سال اخیر باعث شده مردم گرایش بیشتری بر خرید خودروهای سفید از خود نشان دهند.
وی با اشاره به اینکه بازار نیز برای رنگ خودروها محدودیت ایجاد می کند، ادامه داد: در حاضر حاضر دلالان نقش مهمی در تعیین رنگ خودروها دارند. این افراد با اعمال سلیقه خود مردم را به سمت خرید رنگ خاصی سوق داده و یا از خرید رنگ دیگری بازمی دارند. به عنوان مثال دلالان با قیمت گذاری سلیقه ای خود بر روی خودروهای رنگی باعث از رونق افتادن بازار این خودروها شده اند. این افراد هنگام فروش، خودروهای رنگی را با قیمت بالاتری به فروش می رسانند ولی در زمان خرید این خودروها را به بهای کمتری خریداری می کنند، از این رو مردم برای متحمل شدن ضرر و زیان کمتر در هنگام معامله کمتر سراغ این خودروها می رون مگر قشر خودروباز که قیمت گزینه تعیین کننده ای برایشان نیست.
شفتی با بیان اینکه تعمیرات یکی دیگر از شاخص های تاثیرگذار در تعیین رنگ خودرواست، افزود: رنگ کردن و تعمییر خودروهایی که سیاه و سفید هستند در مقایسه با دیگر خودرها آسان تر بوده و هزینه کمتری نیز دارد. این باعث شده تا مردم تمایل بیشتری برای خرید خودروهایی با این طیف رنگی داشته باشند. بنابراین می توان به این نتیجه رسید که عوامل فوق تولید را به این سمت و سو کشانده است.
یک کارشناس دیگر خودرو نیز معتقد است که بازار تعیین کننده اصلی رنگ خودرو است.
افشین بهمرام در این باره به خبرنگار ما گفت: در کشور ما مردم چندان به رنگ خودرو اهمیت نمی دهند بلکه موضوع مهم برایشان این است که در هنگام خرید و فروش خودرو کمترین ضرر و زیان را متحمل شوند.
وی با اشاره به اینکه در ایران برخلاف دیگر نقاط جهان خودرو کالایی سرمایه ای محسوب می شود، ادامه داد: مردم ما در هنگام خرید خودرو کمتر به رنگ آن توجه می کنند و بیشتر به فکر پیامدهای بعدی خرید خودرو هستند. مثل اینکه خودرو در هنگام فروش کمترین افت قیمت را داشته باشد و یا هنگام تعمیر کمترین هزینه را به صاحبش تحمیل کند.
وی با اشاره به اینکه خودروسازان داخلی زمانی درصدد تغییر سلیقه مردم برآمدند ولی شکست خوردند، گفت: در زمان تولید پیکان در مقطعی ایران خودرو با وجود بالارفتن هزینه های تولید شروع به عرضه پیکان با رنگ های قرمز، سبز و ... کرد، اما مردم استقبال چندانی از این پیکان های رنگی نکردند و پس مدتی تولید این رنگ از خودروها متوقف شد.
به مرام با بیان اینکه محدودیت اقتصادی باعث می شود مردم سراغ خودروهای رنگی نروند، گفت: در حال حاضر شاهد هستیم که کسانی که از نظر قیمت مشکلی در خرید خودرو ندارند به دلیل تنوع رنگی به سراغ خودروهای وارداتی می روند و مابقی مشتریان ترجیح می دهند خرید خودرو وطنی سیاه و سفید بخرند.
به گفته وی، در نظرسنجی هایی که توسط خودروسازان انجام شده بین گزینه های برای خودرو خود چه رنگی را می پسندید و چه رنگی را برای خرید خودرو انتخاب می کنید، تفاوت معنی داری وجود دارد.
کد خبر 803
نظر شما